Wil je werken in een professioneel en sociaal bedrijf waar je jezelf kunt zijn en je autisme vooral wordt gezien als een kwaliteit? Wij zoeken een gedreven en enthousiaste webredacteur met autisme. Dit is een uitdagende baan voor iemand die het leuk vindt om te spelen met de Nederlandse taal en het optimale uit teksten wil halen.

Let op: deze functie is op dit moment ingevuld. Omdat Swink een groeiend bedrijf is, zijn we (voor de toekomst) altijd op zoek naar buitengewone webredacteuren. Pas jij in de functieomschrijving en wil je graag bij ons werken? Vul dan het sollicitatieformulier in dat onderaan deze pagina staat of mail voor meer informatie naar werken@swink.nl.

Wie zijn wij?

Swink is een social enterprise (sociale onderneming) en een buitengewoon internetbureau dat de kwaliteiten van mensen met autisme en een afstand tot de arbeidsmarkt inzet voor haar diensten. Bij ons werken 19 collega’s, zowel mannen als vrouwen, waarvan de meeste autisme hebben en minimaal een HBO-denkniveau. Ze hebben zich bij ons ontwikkeld tot bijvoorbeeld helpdeskmedewerker, data-analist of contentspecialist.

Wij werken voor (middel)grote organisaties. Dit zijn bijvoorbeeld het Erasmus MC, Nyenrode en Gemeente Amsterdam.

Vergadering Swink collega's aan tafel

Waarom werken bij Swink?

Wij zijn een bedrijf dat gelooft in je kwaliteiten en waar tegelijkertijd rekening wordt gehouden met zaken waar je door je autisme moeite mee kunt hebben, zoals omgevingsgeluiden of overzicht houden over je taken. Je werkt of bij Swink op kantoor maar het kan ook zijn dat je bij de klant op locatie werkt. Wel zorgen wij er altijd voor dat je een omgeving werkt waar optimaal rekening wordt gehouden je autisme.
Wij stimuleren je om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld met (online) vakopleidingen of door je nieuwe taken uit te laten voeren. Bij Swink ben je nooit uitgeleerd.

Lees ook het blog van onze collega Loui over solliciteren en werken met autisme.

Wat ga je bij ons doen?

Als webredacteur (ook wel copywriter of online tekstschrijver) zorg je ervoor dat de websites van onze klanten aantrekkelijk zijn voor hun doelgroep(en). Je schrijft moeiteloos teksten voor verschillende online kanalen volgens de richtlijnen van de klant en doet dit in de juiste tone of voice. Je bent creatief genoeg om zowel nieuwe teksten als wijzigingen of redigeerwerk aan te pakken. Je hebt er geen moeite mee om deze in nauwe samenwerking met de klant door te nemen. Je hebt oog voor structuur in een site en begrijpt daardoor welke content op welke plaats hoort.

Wie zoeken wij?

Iemand die autisme heeft en gemotiveerd en enthousiast is. Je hebt bewezen schrijfervaring. Verder:

  • Heb je minimaal een HBO-denkniveau
  • Heb je goede (aantoonbare) communicatieve en taal- en schrijfvaardigheden
  • Ben je nauwkeurig, proactief en kun je zelfstandig werken
  • Ben je bekend met taalniveaus van teksten en kan je (bijv. B1) die makkelijk toepassen
  • Heb je (basis)kennis van SEO
  • Ben je gedreven, leergierig en vind je het leuk om je te ontwikkelen tot vakspecialist
  • Lijkt het je het leuk om klanten te ondersteunen
  • Wil je een werkweek van 28 – 36 uur

Ben jij onze nieuwe webredacteur?

Solliciteer direct op de vacature Webredacteur

Velden met een * zijn verplicht