BUITENGEWOON

SOCIAL RETURN

Social Return

Ondernemen met maatschappelijke impact

Bij ons maak je direct maatschappelijke impact. Wanneer je namelijk bij ons inkoopt, kunnen wij nog meer mensen met autisme aannemen. Op die manier draag je bij aan betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en geef je iets terug aan de maatschappij (= social return). Wij zijn in het bezit van het PSO 30+-certificaat. Dit houdt in dat iedere euro die je bij ons besteedt, 1,95 euro aan maatschappelijke impact oplevert.

Door PSO-keurmerk voor Swink ben je verzekerd van je Social Return.

Wat is social return?

Social return is een aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het is net als duurzaam inkopen een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ook de overheid vindt social return belangrijk en heeft daarom de Participatiewet ingevoerd.

Doel van deze wet is om voor 2026 stapsgewijs 125.000 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Diverse overheidsorganisaties, zoals de gemeente Amsterdam en de Rijksoverheid, stellen social return als voorwaarde in een (aantal van hun) aanbestedingen.

Waarom je social return invullen bij Swink?

Wij zijn een commercieel internetbureau en een social enterprise (sociale onderneming). Onze medewerkers hebben autisme en een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij voldoen hiermee ruimschoots aan de richtlijnen van de Participatiewet en zijn daarom bij uitstek in staat om samen met jou social return te creëren.

Meer weten?

Vind je duurzaam inkopen en daarmee social return ook belangrijk? En wil je meer weten over hoe wij dit samen met jou kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Ik wil meer informatie

Velden met een * zijn verplicht