Gemeente Amsterdam foto van grachtenpanden in Amsterdam

Klant:

Gemeente Amsterdam

Opdracht:

Analytics rapportage en analyse.

De gemeente Amsterdam is bezig met het verbeteren van haar online dienstverlening. Swink helpt de gemeente hierbij door webstatistieken te rapporteren en te analyseren. Op die manier kunnen vragen worden beantwoord als: hoe komen bezoekers op de site, welke pagina’s worden bezocht, hoe is het gebruik van online formulieren?

Door de metingen kan de gemeente op basis van concrete gegevens werken in plaats van op basis van aannames. De ervaring van de gemeente is positief: “We hebben meerdere diensten onder de loep genomen. Al direct na de eerste analyses kregen we bruikbare inzichten. Het mooie van de samenwerking is dat we hoge kwaliteit van online diensten krijgen en tegelijkertijd aan social return werken!”

Bezoek de website van de gemeente Amsterdam via www.amsterdam.nl.

“Swink weet meer dan goed waar ze mee bezig zijn. Het maatschappelijke doel dat daarnaast wordt gediend maakt ze extra bijzonder. Deze eigen invulling maakt Swink onderscheidend in de markt.”
Wij hadden al snel in de gaten dat Swink heel competent is in hun vakgebied. Gecombineerd met de social impact die ze maken was de keuze voor Swink dan ook snel gemaakt. De samenwerking is prettig, heel makkelijk en we kunnen snel met Swink schakelen. In een hele korte tijd zijn er bijvoorbeeld hele uitvoerige rapportages voor ons gemaakt. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt op afstand in verband met het autisme van de medewerkers maar het is heel leuk en prettig dat bij de afstemming en bespreking de Swink specialist er vaak bij is. Mij valt in de gesprekken het autisme niet op, wel merk je dat hij precies weet waar hij het over heeft en kan dat ook duidelijk uitleggen. Naast de aanvankelijke opdracht voor analyses, is Swink ook echt onze vraagbaak voor alles wat met analytics te maken heeft. Ik kan Swink dan ook van harte aanbevelen!’
Tino de Velde
Adviseur Online Dienstverlening bij Gemeente Amsterdam