BUITENGEWOON

VERHAAL VAN SWINK

Passie om mensen aan de slag te helpen

Swink (toen nog de Opdrachtenbank genaamd) is in 2008 opgericht door Paul Malschaert vanuit een passie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen. Hij was geïnspireerd door het boek van Jeremy Rifkin; The European Dream. Hierin wordt betoogt dat Europa trots moet zijn op haar sociale vangnet en de Amerikaanse droom niet te veel moet romantiseren. Het Europese sociale vangnet moet naar zijn mening echter strakker aangespannen worden, zodat mensen er weer makkelijker uit kunnen komen. Dat bracht Paul, na een lange carrière in IT en Business Development, er toe om de Opdrachtenbank te starten. Het idee was om bij grote organisaties opdrachten “op te halen” en die uit te laten voeren door de medewerkers van de Opdrachtenbank; allemaal mensen met een beperking waardoor ze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Aanvankelijk richtte de dienstverlening zich op de financiële sector. Bijvoorbeeld het verwerken van achterstallige polisadministratie. Maar toen de financiële crisis uitbrak moest er naar andere dienstverlening gezocht worden.

Foto van Peter, Swink medewerker
Foto Vincent, Swink medewerker

Online dienstverlening door medewerkers met autisme

De keuze is toen gevallen op online communicatie: het actualiseren en optimaliseren van websites van klanten, zorgen dat die goed vindbaar zijn en het beheer van social media. Dat werk bleek goed te passen bij de talenten van mensen met autisme, en door het grote aantal opdrachten was veel ervaring opgebouwd met het werken met mensen met een beperking.

Swink is in 2012 de nieuwe naam geworden van het bedrijf. “To Swink” is oud Engels dat synoniem staat voor hard werken. Swink is nu een bedrijf met diensten voor organisaties die het beste uit hun website willen halen en hun online doelstellingen efficiënt willen realiseren. In 2014 is Niels van Buren mede-eigenaar geworden. Na een lange carrière bij ING, waarin hij ervaring heeft opgedaan in sales, marketing en management, heeft hij zijn droom gerealiseerd door sociaal te gaan ondernemen.

Ik wil meer informatie

Velden met een * zijn verplicht