Content migratie

Contentmigratie door Swink

Zorgvuldig over naar een nieuwe omgeving

Is je organisatie toe aan een nieuwe website? Of is je Content Management Systeem (CMS) verouderd? Onze migratiespecialisten helpen je graag met het overzetten van inhoud naar de nieuwe omgeving. Wij bieden je een flexibele service én de zekerheid dat je contentmigratie buitengewoon snel en zorgvuldig gebeurt.

Gedegen contentanalyse: wat gaat mee?

Voordat we beginnen met overplaatsen, inventariseren we eerst je pagina’s, afbeeldingen en video’s (= content). Daarna maken we een gedegen analyse van je content. Welke pagina’s worden het meest bezocht en moeten daarom zeker mee naar de nieuwe omgeving? En welke moet je verbeteren of kun je beter achterlaten? Met de analyse van onze specialisten krijg je antwoord op deze vragen. Zo kun je beslissingen maken op basis van feiten in plaats van op gevoel.

Lees ook: Google Analytics rapportage door Swink

Overzetten van je content

Onze migratiespecialisten zijn ervaren in het snel en zorgvuldig overzetten van je pagina’s en andere content. Bij het overzetten ervan beoordelen onze specialisten die ook op zoekmachinewaarde (=SEO) zodat je pagina’s hoog in Google (blijven) tonen. Verder kunnen wij content voor je redigeren en teksten schrijven. Je nieuwe website biedt dan actuele en aantrekkelijke informatie.

Start van je nieuwe website: nazorg

Na het overzetten van je content ben je er nog niet. Vaak wordt de laatste stap vergeten; ervoor zorgen dat je nieuwe site bekend is bij zoekmachines en het omleiden van links naar je nieuwe pagina’s. Je URL’s zullen namelijk vaak (iets) aangepast zijn. Het gevolg is dat bezoekers foutmeldingen krijgen bij het volgen van links naar jouw website. Om dat te voorkomen verzorgen wij de juiste omleidingen zodat jouw website goed gevonden blijft worden. Zo krijgt je nieuwe site de best mogelijke start.

Autisme en contentmigratie

Autisme is een andere manier van informatieverwerking; onze focus ligt vaak op de details. Structureren en organiseren van informatie, om zo overzicht te creëren, is voor ons daarom een tweede natuur. Over de details hoef jij je dus geen zorgen te maken. De informatie op jouw website zetten wij snel en gestructureerd over naar de nieuwe omgeving. Wij houden je op de hoogte van de voortgang en betrekken je bij de uitvoering. Samen met jou gaan we voor de hoogste kwaliteit.

Voor wie

Voor (middel)grote organisaties die hun website of CMS willen overzetten naar een nieuwe omgeving. We ondersteunen je vanaf de oriëntatiefase tot en met het moment dat je nieuwe website of CMS klaar is. We zijn flexibel en kunnen inspringen in elke fase van jouw contentmigratie. Bij ons krijg je een service op maat.

St Antonius Ziekenhuis
Vebego
Triodos Bank
Abrona

“Contentmigratie bij Swink betekent flexibiliteit en kwaliteit. Het is full service: van het overzetten van content tot en met het schrijven ervan.”

Corine Borghardt (projectleider contentmigratie nieuwe website)Corine Borghardt

Sr. Communicatieadviseur St. Antonius Ziekenhuis

Wij hebben voor het St. Antonius Ziekenhuis een websitemigratie uitgevoerd naar een nieuw CMS. Naast het overzetten van content schreven onze contentspecialisten ook introteksten. Benieuwd naar het resultaat? Neem een kijkje op de website van het St. Antonius.

Wist je dat …

Contentmigratie invloed heeft op je positie in Google?
Je pagina-adressen (URL’s) veranderen namelijk zodra je pagina’s overzet.

Webanalytics vaak vergeten wordt bij het migreren naar een nieuwe website?
Het correct instellen van een Analytics-pakket voor en na de migratie is belangrijk; het laat zien hoe de nieuwe site het doet ten opzichte van de oude site en waar nog verbetering nodig is.

Handmatig migreren minder duur is dan vaak wordt gedacht?
Het verdient zich ruimschoots terug door een betere vindbaarheid dankzij onze SEO-optimalisatie.

Vijf tips voor een succesvolle contentmigratie

Voldoet je website niet meer? Of heeft je organisatie om een andere reden ervoor gekozen over te gaan op een nieuw Content Management Systeem (CMS)? Met deze vijf tips uit onze praktijk maak je een succes van jouw contentmigratie.

Lees blogpost

Ik wil meer informatie

Velden met een * zijn verplicht